Een Aziatische soep. Zacht en toch ook pittig.
Met brood erbij (Naanbrood, maar ook gewoon stokbrood kan prima) is hij ook als hoofdgerecht genoeg.
Recept voor 3 personen (als hoofdgerecht voor 2).
Ingrediƫnten:
1 rode paprika
Stukje gember
2 stengels citroengras (sereh)
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 kippendijen (zonder bot)
1/2 kippen-bouillonblokje
600 ml kokosmelk
200 ml heet water
2 tbs vissaus
1/2 limoen
1 tsp korianderpoeder (verse kan ook, maar ik heb hier een koriander hater in huis)
Arachideolie (kan ook zonnebloemolie zijn)
Bereiding:
Snij de paprika in dunne reepjes en dan door de helft. Schil de gember en snij deze in dunne plakjes. Hak een rode peper fijn, net als de knoflook.
Kneus de citroengras en snij de kippendijen in blokjes. Zout deze lichtjes.
Zet een pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Als de pan goed heet is doe je er wat arachideolie in. Direct de gember, paprika, knoflook en rode peper even goed aanfruiten. Let op laat het niet verbranden, anders vuur iets zachter.
Voeg het bouillonblokje toe en bak deze even mee.
Voeg de kokosmelk, het water, de citroengras en de koriander toe. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten met een deksel op de pan, op half vuur staan. Niet te hard, anders kookt het over.
Voeg de kip en de vissaus toe. Pers de halve limoen uit boven de pan. Roer goed door.
Laat dit 8 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip gaar is.
Vis de citroengras uit de soep. Eventueel ook de gember als je daar niet van houdt.
Garneer met wat blaadjes koriander.
Eet smakelijk.