Weer eens wat anders dan gewoon gekookte bloemkool. Erg lekker bij Curry gerechten, maar ook gewoon met aardappel en vlees.
Ingrediƫnten:
Bloemkool
1 blik kokosmelk
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 tsp Hot curry poeder
1/2 tsp kerriepoeder
1/2 tsp kurkuma
1/2 tsp gemberpoeder
1/4 tsp chilivlokken
Bereiding:
Verdeel de bloemkool in roosjes. Hak de knoflook en de uien fijn.
Verhit een klein beetje olie in een kookpan, en fruit hierin de knoflook en uien aan tot de uien glazig zijn.
Voeg nu alle kruiden toe en bak deze mee tot ze gaan geuren.
Doe nu de bloemkool in de pan en bak dit even snel mee en zorg dat de kruiden door de bloemkool gaan.
Voeg nu de kokosmelk toe en breng deze aan de kook. Roer goed door zodat de kleur zich egaal gaat verdelen.
Zet het vuur half en doe de deksel op de pan. Laat dit ongeveer 15 minuten sudderen. Roer wel door, anders kookt de kokosmelk aan.
Probeer met een mes of de bloemkool “zacht” genoeg is.
Haal hierna de bloemkool en de uitjes uit de pan.
Eet smakelijk.