Dit is nou wat je noemt, simpele en heerlijke comfort food. Mijn favoriete lunch als ik rijst over heb. (Bijna) alle ingrediënten liggen hier standaard in huis.
Gerecht voor 1 persoon.
Ingrediënten:
1 tbsp oestersaus
1 tbsp lichte sojasaus
1/2 tbsp suiker
1 teentje knoflook geperst
1 lente-ui
1/2 tsp komijnpoeder
evt. wat verse koriander (deze heb ik niet altijd in huis en zonder kan ook prima)
2 tbsp zonnebloemolie
1 kom (van te voren gekookte en afgekoelde) rijst
1 ei
Bereiding:
Doe de eerste 6 (of 7 als je verse koriander in huis hebt) ingrediënten, in de volgorde zoals beschreven in een kom.
Doe de olie in een kleine koekenpan en verwarm dit tot het licht gaat roken.
Verwarm ondertussen je rijst, zodat beide tegelijk klaar zijn.
Giet de olie in de kom over de ingrediënten. Je hoort het nu lekker sissen en dat betekend dat alles bakt.
Bak nu in de koekenpan, waarin je de olie hebt verwarmt een ei.
Doe de rijst in de kom, en het ei er bovenop. Lekker roeren en dan kan het genieten beginnen.
Eet smakelijk.