Heerlijk vooral voor bij Indische gerechten, maar ook om gewoon van te “snoepen” of bij hamburgers.
Ingrediƫnten:
200 ml azijn (gewone natuurazijn is prima)
200 gram suiker
1 tsp sambal
1/2 tsp kurkuma of geelwortel
1 tsp korianderpoeder
1 prei
1 komkommer
1 winterpeen
Bereiding:
Was de prei en snij deze in smalle ringen. Schaaf de komkommer in dunne plakjes, ik gebruik hier gewoon een kaasschaaf voor. Schil de wortel en snij hier dunne reepjes van (dit gaat supermakkelijk met een dunschiller)
Breng de azijn met de suiker en de specerijen aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost.
Meng de groente goed door het warme azijn mengsel. Roer dit na 10 min goed door. Herhaal dit 3x. Daarna staat de groente onder het vocht en kan je het gewoon lekker koud laten worden.
Goed uit laten lekken voor het serveren.
Eet smakelijk.