Lekkere fris/zurige ouderwetse pudding.
Ingrediƫnten:
2 limoenen (goed schoon geschropt)
300 ml slagroom
4 tsp suiker
1 zakje vanillesuiker
3 gelatineblaadjes
Bereiding:
Week de gelatine in ruim koud water.
Doe 100 ml slagroom met 3 tbs suiker en het zakje vanillesuiker in een pannetje. Zet dit op het vuur en verwarm het, zodat de suiker smelt, tot aan het kookpunt. Eventueel even goed roeren.
Haal de pan van het vuur en los de gelatine hierin op.
Rasp 1 limoen en pers er 2 uit. Roer deze rasp en het sap goed door het slagroommengsel. Laat dit afkoelen. Het moet wat dikker worden. Om dit te versnellen kan je de het overgieten in een kom en deze in koud water zetten. Wel regelmatig even roeren anders stolt de onderkant.
Ga pas verder met het recept als het goed is afgekoeld.
Klop de overgebleven 200 ml slagroom met 1 tbs suiker goed stijf.
Spatel de slagroom in 3x door het limoenmengsel. Zorg dat je eerst familie maakt en niet te veel lucht verloren laat gaan.
Spoel je puddingvorm om met koud water en droog hem niet af. De puddingvorm kan van alles zijn, een schaal, een tulband vorm, een plastiek bak.
Stort je limoenmengsel in de puddingvorm en dek deze af met folie. Zet hem minimaal 3 uur in de koelkast om goed op te drijven.
Stort de pudding op een bord. Dit kan je doen door de vorm even in warm water te houden. Bord op de vorm, omdraaien en als het goed is komt hij dan soepel uit de vorm.
Om hem mooi te serveren rasp je er wat extra limoenrasp over en wat witte chocolade krullen.
Eet smakelijk.