Limoen mousse

Een zachte en luchtige mousse met een subtiele limoen smaak.

Gerecht voor 6 personen.

Ingrediƫnten:

3 Limoenen

75 gr. suiker

4 eieren

2 velletjes gelatine

250 ml. slagroom

Bereiding:

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water voor minimaal 10 minuten.

Boen de limoenen schoon ( de 3e limoen is voor de decoratie) en rasp er 2. Zet de rasp opzij. Pers de 2 geraspte limoenen uit en doe dit in een vuurvaste kom.

Splits 3 eieren. Zorg er wel voor dat je de eiwitten vetvrij houdt. Je hebt maar 1 eidooier verder nodig.

Doe de suiker bij de limoensap in de kom, samen met 1 heel ei en 1 eidooier. We gaan dit nu, al kloppend met een garde, au-bain marie verwarmen tot het een room wordt. Let op: dit duurt wel een minuut of 5 Ć  6.

Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine er, al kloppend, aan toe.

Klop nu de slagroom stijf en spatel hier de (afgekoelde) room samen met de limoenrasp doorheen.

Klop nu de 3 eiwitten tot stevige pieken en spatel deze in delen door de limoen slagroom. Houdt het geheel zo luchtig mogelijk.

Schep, of spuit, in mooie glazen en laat dit een paar uur opstijven in de koelkast. De rasp van de 3e limoen kan je gebruiken om te decoreren.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading