Een heerlijk toetje gebaseerd op de Banoffee Pie. Super simpel om te maken en erg lekker.
Recept is voor 12 toetjes. Niet al te grote toetjes, maar prima na een zwaar hoofdgerecht.
Ingrediƫnten:
1 pak Bastogne koekjes
3 bananen
1 blikje gecondenseerde melk
1/2 liter slagroom
Chocola om te garneren
Bereiding:
Leg het blikje gecondenseerde in een pan met water. Zorg dat het blikje goed onder water ligt. Breng het water aan de kook en laat het op laag vuur 1,5 uur doorkoken. Dit kan de dag van tevoren al.
Laat het blikje goed afkoelen in (ijs)koud water of gewoon op het aanrecht. Dit afhankelijk van de tijd.
Je hebt nu Dulce de Leche.
Doe de koekjes in een keukenmachine en maal fijn. Dit kan ook door de koekjes in een afsluitbare zak te doen en er met een deegroller of een pan op te slaan.
Doe de koekjes onder in de glaasjes.
Snij de bananen in plakjes en leg dit op het koekstrooisel.
Doe hier weer een schepje Dulce de Leche op.
Klop de slagroom met wat suiker lobbig. Schep dit op de Dulce de Leche.
Garneer met chocolade krullen.
Eet smakelijk.