Heerlijk fris en vers toetje.
Ingrediƫnten:
Bavarois:
2,5 blaadjes gelatine
35 gr Griekse yoghurt
35 gr kristalsuiker
125 gr aardbeien
10 ml citroen (deze kan ook uit een pakje)
250 ml slagroom
Coulis:
125 gr aardbeien
1 tbs poedersuiker
1/4 tsp citroensap (deze kan ook uit een pakje zijn)
Bereiding:
Bavarois:
Week de gelatine in koud water en laat dit minimaal 5 min. staan.
Roer de suiker en de Griekse yoghurt door elkaar in een mengkom en zet dit even apart.
Doe de aardbeien met de citroensap in en blender en pureer dit goed. Er mogen geen stukjes meer inzitten. Voeg dit bij de yoghurt en meng goed door.
Knijp de gelatine uit in een klein pannetje en laat dit smelten op half vuur. Zodra het gesmolten is roer je dit door het aardbeien/yoghurt mengsel. Laat dit 10 min. opstijven in de koelkast tot het een beetje lobbig wordt. Roer het dan nog een keer goed door.
Klop de slagroom in een aparte kom lobbig tot stijf. Dit doe je zonder suiker.
Voeg een derde van de slagroom toe aan het aardbeien/yoghurt mengsel en maak familie. Probeer wel zoveel mogelijk lucht in alles te laten. Spatel de rest van de slagroom er in 2x voorzichtig doorheen.
Doe de bavarois in een spuitzak en spuit/verdeel de bavarois over 8 glaasjes/bakjes.
Zet in de koelkast en laat dit minimaal een uur opstijven.
Coulis:
Doe de aardbeien, citroensap en het poedersuiker in een blender en pureer dit samen goed fijn.
Je kunt het nu zeven en alle pitjes er eventueel uithalen, maar zelf vind ik die paar pitjes wel horen bij de aardbeiensmaak dus ik doe het niet.
Schenk de coulis over de bavarois en het is klaar om te serveren.
Je kan er uiteraard nog een extra aadbei of een takje munt op doen te garnering.
Eet smakelijk.