Echt een superlekker toetje. Eigenlijk nog lekkerder dan de simpele vanille pannacotta uit mijn boek.
Ingrediƫnten:
Pannacotta:
1/2 liter slagroom
Vanille (extract, pasta of bonen)
Rasp van 2 sinaasappels
70 Gr suiker
160 ml melk
3 gelatineblaadjes
Karamel:
125 Gr suiker
3 tbs Grand Marnier
Sap van de 2 sinaasappels
Decoratie:
1-2 sinaasappels gesegmenteerd
Bereiding:
Pannacotta:
Laat de gelatine weken in de melk.
Doe de slagroom, suiker, vanille en de rasp van 2 sinaasappels in een pannetje. Verwarm dit tot de belletjes langs de rand komen. Zet het vuur zacht en laat het licht inkoken (bij mij duurde dit een minuut of 6).
Haal de pan van het vuur en laat dit 10 minuten afkoelen.
Doe de melk in een ander pannetje (zonder de gelatine). Verwarm dit net tegen de kook aan.
Laat de gelatine er, van het vuur af, in oplossen.
Voeg de melk bij de slagroom en laat dit nog verder afkoelen.
Zeef de slagroom en giet dit in glazen (of vormpjes die je kan storten).
Zet dit minimaal 6 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast om goed op te stijven.
Karamel:
Pers de 2 sinaasappels van de pannacotta uit. Doe het sap in beker.
Voeg 3 tbs Grand Marnier aan het sap toe en zet dit dichtbij. Als de karamel bruin is moet je snel handelen.
Doe de suiker in een pan en laat dit rustig op medium vuur smelten (niet roeren!). Mijn karamel was best donker en eigenlijk was dat heerlijk, minder zoet.
Giet nu in 1 keer het sap en de Grand Marnier bij de suiker. Let op want dit spat behoorlijk.
Laat het rustig 1 geheel worden zodat je een saus hebt.
Laat geheel afkoelen.
Als de pannacotta goed is opgestijfd en de karamel afgekoeld kun de pannacotta storten op een bordje of serveren zoals op de foto, in een glas.
Leg de partjes sinaasappel op of om de pannacotta en giet de karamel over de pannacotta.
Eet smakelijk.