Een simpel visgerecht wat ook nog eens heel licht is.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
600 gr. Kabeljauw haasjes
2 preien
1 winterwortel
1 eidooier
5 dl visbouillon (van een blokje werkt prima)
100 ml kookroom
1 1/2 tsp venkelzaadjes
nootmuskaat
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C (hete lucht)
Leg de kabeljauw vast buiten de koelkast zodat hij op kamer temperatuur kan komen.
Snij de winterwortel julienne. Doe dit samen met de visbouillon in de pan en laat dit 5 minuten koken. Haal de wortel uit de pan en doe deze vast in een ovenschaal. Gooi de bouillon NIET weg.
Kook de bouillon in tot ongeveer de helft.
Snij nu de prei in dunne reepjes wok deze ongeveer 1 minuutje in een pan met een beetje olie. Kruid met de venkelzaadjes en laat dit 5 minuten zachtjes stoven met een deksel op de pan. Doe hierna de prei bij de wortel in de ovenschaal.
Dep de vis droog en snij deze in 4 gelijke stukken. Leg deze op de groente in de ovenschaal.
Als de bouillon is ingekookt, doe er dan de kookroom bij. Breng dit weer aan de kook en laat het even doorkoken (ongeveer 1 minuutje).
Haal de pan van het vuur en roer de eidooier er doorheen. Kruid nu met de nootmuskaat en wat zout en peper. Giet de saus over de vis en zet dit 15 minuten in de oven.
Serveer met rijst of met aardappelen.
Eet smakelijk.