Verdronken sperziebonen

Dit recept is wel volledig door mij verzonnen. Ik kwam erachter dat mijn echtgenoot dol is op sperziebonen terwijl ik ze eigenlijk niet lust (teveel van gehad als klein kind denk ik). Dus wat doe je dan, dan zorg je dat de smaak van de sperziebonen wat meer naar de achtergrond verdwijnt door ze in de satésaus te verstoppen/verdrinken.

Mijn zonen hebben er toen de naam verdronken sperziebonen aan gegeven, een naam die ik zelf eigenlijk wel heel toepasselijk vind.

Ingrediënten:

500 gram verse bonen

1 pak gerookte spekblokjes

1 doos champignons

Een paar aardappelen

6 plakjes bladerdeeg

Satésaus (deze kan je ook zelf maken)

Bereiding:

Zet je oven aan op 180C (ik heb een hete lucht oven).

Haal de boontjes, schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes. Maak de champignons klaar en snij ook deze in stukjes (niet te klein want ze krimpen nog).

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Blancheer de boontjes, kook de aardappelen kort en spoel alles koud onder de kraan. Bak de spekjes uit en bak in hetzelfde vet ook de champignons aan. Gooi alles door elkaar in een oven schaal.

Maak de satésaus klaar. Zorg dat deze vrij waterig is want hij dikt verder in, in de oven. Roer de satésaus door het groentemengsel in de ovenschaal. En maak hier een mooi dakje op van het bladerdeeg. Zorg dat er gaatjes in het deksel zitten zodat het vocht kan ontsnappen.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak hem voor 20 min. ongeveer tot de korst mooi bruin en gaar is.

Kijk uit want direct uit de oven is het erg heet.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Loading