Traybake met feta

Een snelle en gezonde vegetarische maaltijd. En na hert snijwerk doet de oven het werk. Lekker makkelijk dus.

Gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

1 kilo verse voorgebakken friet met schil

2 à 3 uien

1 courgette

3 paprika

3 tenen knoflook

1/2 tsp chili vlokken

grof zeezout

75 gr. feta

Rucola sla

6 tbsp olie

1 tsp paprikapoeder

1 tsp rozemarijn

1 tsp kerriepoeder

1/2 tsp kaneel

Saus:

6 tbsp mayonaise

1 tbsp peterselie

1 tbsp verse citroensap

snuf zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat (tray).

Snij de paprika’s in dunne reepjes, de courgette in halve maantjes en de uien in halve ringen. Hak de knoflook. Verdeel dit ook over de bakplaat.

Meng de oliemet de paprikapoeder, rozemarijn, kerriepoeder en kaneel.

Even goed roeren en giet het over de aardappelen en groente op de bakplaat. Hussel alles goed door elkaar. Zorg dat de olie goed over alles heen zit.

Strooi nu de chili vlokken en het zeezout over de plaat en zet het geheel in de oven.

Bak voor 25 minuten.

Meng de mayonaise met de peterselie, snuf zout en peper en de citroensap door elkaar.

Als de plaat uit de oven kan, verkruimel dan de feta erover heen. Tot slot verdeel je er een beetje rucola over en dan ben je klaar.

Serveren met de mayonaise.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading