Een simpel en snel eenpans gerecht. Weinig afwas dus. En het leuke is dat ik alle ingrediƫnten eigenlijk standaard in huis heb.
Gerecht voor 4 personen als hoofdgerecht.
Ingrediƫnten:
1 ui
4 teentjes knoflook
1 tbsp dijon mosterd
1 tbsp Italiaanse kruiden
75 ml witte wijn
400 gr (1blik) tomaten stukjes
250 ml slagroom
500 gr ongekookte gnocchi
Zout en peper
25 gr parmezaanse kaas
verse basilicum
Bereiding:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet de rest van de spullen klaar.
Verwarm de pan en doe er olie in.
Fruit de uien aan tot ze glazig en zacht zijn.
Voeg de mosterd, Italiaanse kruiden en de knoflook toe en bak dit even mee. Voeg ook de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen.
Voeg nu de tomaten blokjes, de slagroom en de gnocchi toe en breng dit aan de kook. Evt. nu zout en peper toevoegen.
Als het kookt kan je het vuur zacht zetten en dit alles nog 5 minuten laten sudderen (tot de gnocchi gaar is). Voeg aan het einde de kaas en in reepjes gesneden basilicum toe.
Serveer met een lekkere (Italiaanse) salade.
Eet smakelijk.