Tomaten gnocchi

Een simpel en snel eenpans gerecht. Weinig afwas dus. En het leuke is dat ik alle ingrediƫnten eigenlijk standaard in huis heb.

Gerecht voor 4 personen als hoofdgerecht.

Ingrediƫnten:

1 ui

4 teentjes knoflook

1 tbsp dijon mosterd

1 tbsp Italiaanse kruiden

75 ml witte wijn

400 gr (1blik) tomaten stukjes

250 ml slagroom

500 gr ongekookte gnocchi

Zout en peper

25 gr parmezaanse kaas

verse basilicum

Bereiding:

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet de rest van de spullen klaar.

Verwarm de pan en doe er olie in.

Fruit de uien aan tot ze glazig en zacht zijn.

Voeg de mosterd, Italiaanse kruiden en de knoflook toe en bak dit even mee. Voeg ook de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen.

Voeg nu de tomaten blokjes, de slagroom en de gnocchi toe en breng dit aan de kook. Evt. nu zout en peper toevoegen.

Als het kookt kan je het vuur zacht zetten en dit alles nog 5 minuten laten sudderen (tot de gnocchi gaar is). Voeg aan het einde de kaas en in reepjes gesneden basilicum toe.

Serveer met een lekkere (Italiaanse) salade.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading