Een snelle maaltijdsalade voor 2 personen. Met dit warme weer echt ideaal. Snel klaar en zonder ook maar een gaspit aan te hebben.
Eigenlijk dus ook ideaal met de huidige gascrisis 😉
Ingrediënten:
1 zak veldsla á 85 gr.
1 rode ui
avocado
komkommer
1 blikje tonijn op water
handje cashew noten
2 tbsp vissaus
2 tbsp soja saus
1 limoen (sap)
2 tsp honing
gedroogde chiliflakes
Bereiding:
Snij de ui in halve ringen. De komkommer in kwart maantjes en de avocado in blokjes. Verdeel dit samen met de sla over de 2 borden en meng dit goed (met de handen is het makkelijkst)
Rooster de cashew noten, als dit nog niet gebeurd is.
Maak nu de dressing in een apart bakje. Meng de vissaus, sojasaus, limoensap en wat gedroogde chiliflokken door elkaar. Proef dit even of de verhoudingen goed zijn en voeg anders nog wat meer van het een of ander toe.
Giet de tonijn af en verdeel deze over de sla op de twee borden. Lepel de dressing erover en garneer te slotte met de cashew noten.
Serveer met brood.
Eet smakelijk.