Een pittig gerecht van rode curry en pindasaus.
Gerecht voor 3 personen.
Ingrediƫnten:
4 kippendij filet
1 tbs Thaise rode curry
1/2 tsp gemalen gember
Verse basilicum, liefst Thaise maar gewone kan ook
Verse koriander
200 ml kokosmelk
1/8 cup sojasaus
1/2 tbs vissaus
1/4 cup pindakaas
Sap van een halve limoen
teriyaki pinda’s, gewone kan ook
Rijst
Komkommer
Spicey limoen mango:
1/2 mango
1/2 jalapeno
Sap van 1 limoen
Bereiding:
Snij de kippendij filet in grove repen. Meng dit samen met de helft van de rode curry pasta, alle gemalen gember en 1 tbs olie goed samen. Een soort van inwrijven. Laat dit minimaal 5 minuten staan, langer mag altijd.
Zet een pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Voeg een beetje olie toe en bak de kippendij even goed aan zodat ze mooi bruin kleuren. Voeg de rest van de rode curry pasta, de basilicum en verse koriander toe, en bak dit even mee.
Zet het vuur op laag. Voeg de kokosmelk, sojasaus, vissaus en wat water toe, ongeveer 100 ml. Doe de deksel half op de pan en laat dit zachtjes pruttelen voor 20 tot 30 minuten. In ieder geval tot de kip goed gaar is. Mocht de saus al te dik worden, voeg dan nog wat water toe.
Voeg nu de pindakaas en limoensap toe en roer dit tot het een geheel is geworden. Laat het zachtjes doorkoken tot de saus wat dikker is wordt.
Voor de spicey limoen/mango, snij alles klein en meng door elkaar.
Serveer het met de rijst, de limoen/mango, de komkommer en de teriyaki nootjes over het vlees.
Eet smakelijk.