Weer een soort van TexMex gerecht. Geloof dat mijn liefde voor eten aan het verschuiven is.
Gerecht voor 3 personen.
Ingrediƫnten:
Marinade:
3 kipfilet
3 tbsp sriracha saus
1 tbsp honing
1 tbsp limoensap (oftewel sap van een halve limoen)
Overig:
9 taco’s
1 avocado
100 gr sla
2 lente uien
Witte saus:
Klein bakje zure room
Verse koriander
1 tbsp limoensap
Beetje zout
Rode saus:
1 tbsp sriracha saus
1/2 tbsp honing
Bereiding:
Doe de sriracha, honing, zout en limoensap in een kom. Meng dit goed door elkaar Snij de kipfilet in grove repen. Doe dit in de kom bij de sriracha saus en laat dit even een poosje marineren.
Doe de zure room, fijngesneden koriander en het sap van een halve limoen in een klein sausbakje. Meng dit goed door elkaar en zet het opzij.
In een ander klein bakje mix je de 1 tbsp sriracha en een 1/2 tbsp honing door elkaar en zet dit ook opzij.
Verhit een pan en bak hierin de kip gaar. Doe de kip in aluminiumfolie om het warm te houden en even te laten rusten.
Doe de taco’s in een ovenschaal en verwarm de taco’s nu in de oven of zoals op de verpakking staat aangegeven.
Snij nu de lente-ui in ringen, de sla (indien nodig) in reepjes en de avocado in blokjes.
Als alles klaar is moet je snel werken. Snij de kip en verdeel dit over de taco’s. Verdeel hier de sla, de avocado en de lente-ui over. Nu de witte saus erover scheppen en verdelen en daarna de rode saus erover druppelen.
Gelijk opdienen en eten.
Eet smakelijk.