Spicey Thaise noodles salade

Nu het eindelijk weer mooi weer is, deel ik maar even snel een heerlijk frisse en toch ook spicey salade. En ook nog eens snel klaar.

Gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

1 pak Pad Thai rijstnoedels

2 stukjes biefstuk

1 komkommer

1 bakje cherry (tros) tomaatjes

1 (of 2 kleine) rode uien

handvol cashewnoten

Dressing:

2 tbsp suiker

3 tbsp soja saus

3 tbsp vissaus

2 tbsp arachide olie

2 rode pepers

1 tbsp verse koriander

sap van 1 limoen

Bereiding:

Hak de rode peper en de koriander fijn. Meng dat samen met alle ingrediënten voor de dressing. Goed roeren en even laten staan, zodat de smaken goed mengen en de suiker oplost.

Kook nu de Pad Thai noedels volgens de verpakking en spoel deze koud.

Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snij deze in kwart schijfjes of halve maantjes.

Snij de ui in halve ringen en snij de cherry tomaatjes in tweeën.

Meng de groente samen met de noedels goed door elkaar.

Bak nu de biefstuk snel aan. Het maakt niet uit of ze rare of medium rare zijn. Gewoon wat jij lekker vind.

Laat het vlees, afgedekt met folie, even rusten en snij het dan in dunne reepjes.

Meng, terwijl het vlees rust, de dressing goed door de noedels. Plaats het vlees op de salade.

Garneer evt. met wat extra verse koriander.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading