Sperziebonen met zoete aardappel

Een echt studenten maaltje. Lekker snel klaar, gezond en makkelijk.

Gerecht voor 3 personen.

Ingrediënten:

3 grote zoete aardappelen

500 gr sperziebonen

1 grote ui

200 gr. gerookte spekblokjes

1 rode peper

2 tenen knoflook

1 tsp tijm

1 tsp (gerookte) paprikapoeder

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en snij deze in “hapklare” brokken. Doe deze in een magnetron schaal.

Dop de boontjes en breek ze in stukken. Voeg deze bij de zoete aardappel.

Spoel de aardappel en sperziebonen af onder de kraan. Dek de magnetron schaal af. Zet deze in de magnetron op vol vermogen voor 8 minuten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C (hete lucht).

Snipper de ui, snij de knoflook en de peper fijn. Verwarm een pan op het vuur en bak hier, met een scheutje olie, eerst de uien even in aan. Niet te hard, ze moeten glazig worden. Voeg de peper en de knoflook toe en bak dit nog even mee.

Pak een ovenschotel en doe daar de ui/peper/knoflook in.

Bak de spekblokjes in dezelfde pan als waar je de uien in had gebakken. Voeg na het bakken bij het uienmengsel in de ovenschaal.

Als de sperziebonen en zoete aardappel klaar zijn voeg je deze ook bij de rest in de ovenschaal. Voeg de tijm en het paprikapoeder toe. Goed mengen.

Nu schuif je de hele schaal in de oven en laat deze in 15 minuten een beetje knapperig worden. En dan ben je al klaar!

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading