Deze risotto is vegetarisch maar ook heerlijk met (gebakken stukjes) kip erin. Ideaal dus voor studentenhuizen waar de vegetarische huisgenoot ook mee wil eten.
Bak dan 3 kippendijfilet aan in een aparte pan.
Zelfs mijn schoondochter die walgt van champignons heeft van deze risotto gesmuld.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediƫnten:
300 Gr risotto rijst
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
Scheutje wijn
200 Gr gemengde paddenstoelen
250 gr (kastanje) champignons
1 liter paddenstoelen bouillon (van 2 bouillonblokjes)
100 Gr geraspte parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper en zout
Peterselie
Bereiding:
Schil de sjalotten en snij deze klein. Pers de knoflook uit.
Maak de bouillon en laat deze op zacht vuur staan zodat hij warm blijft.
Verhit een pan op het vuur. Als de pan goed heet is doe dan de olijfolie in de pan. Fruit de sjalotten en de knoflook even aan.
Doe wat extra olijfolie in de pan en bak de risotto rijst even mee tot deze glazig gaat zien aan de randen.
Zet het vuur nu laag. Doe een scheut wijn in de pan en laat opnemen door de rijst.
Schep wat bouillon in de pan en roer door. Voeg steeds nieuwe bouillon toe als de bouillon in de pan is opgenomen. Als het goed is duurt dit proces zo’n 20-25 minuten.
Maak de paddenstoelen ondertussen en snij de ze grof. Bak de paddenstoelen in een aparte pan in boter mooi bruin.
Als de risotto gaar is voeg je de paddenstoelen en parmezaanse kaas toe. Hou een beetje kaas achter voor de garnering als je dat wil. Doe een deksel op de pan en laat dit even (van het vuur af) staan zodat de kaas smelt.
Schep alles goed door elkaar en draai er wat verse peper over.
Serveer direct met wat peterselie en de achtergehouden kaas.
Eet smakelijk.