Gerecht voor 6 personen.
Ingrediënten:
400 gr witte rijst
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode Cayenne peper (vers)
250 gr chorizo
2 kipfilet
500 ml (1 pakje) gezeefde tomaten
1/2 tsp cayennepeper (meer als je het pittiger wil maken)
3 tbs gehakte peterselie
75 gr geraspte jonge kaas
Olijfolie om in te bakken
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 140ºC (hete lucht).
Kook de rijst zoals op de verpakking, giet af en zet opzij.
Snij ondertussen alle groente, kruiden, kip en chorizo.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de kipfilet licht aan (hoeft nog niet gaar). Voeg de chorizo toe en bak deze mee tot de chorizo zijn olie loslaat.
Voeg nu de paprika, ui, knoflook en de verse cayenne peper toe en laat dit zachtjes meebakken.
Ondertussen roer je de gezeefde tomaten, de cayennepeper poeder en 2 tbs gehakte peterselie door elkaar.
Voeg de rijst en het tomatenmengsel bij het vlees in de pan en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de helft van de rijst in een ovenschaal en verdeel hier de helft van de kaas over. Schep de rest van de rijst erop en nog een laag kaas.
Zet in de oven en laat de kaas in ongeveer 15 min. smelten.
De rest van de peterselie erover strooien en klaar om op te dienen.
Eet smakelijk.