Echt een supersnel gerecht om op tafel te zetten. Oké, de groente duurt iets langer, maar die kan goed al van te voren gemaakt worden. De groente blijft na bereiding wel een paar dagen goed. De rijst koken is hetgeen het langste duurt bij dit gerecht.
Gerecht voor 2 personen.
Ingrediënten:
1/3 komkommer
1/2 winterwortel ( of kant en klaar gesneden Julienne wortels)
60 ml. rijstazijn
3 tbsp suiker.
snufje zout
350 gr. varkensgehakt (kan je dit niet vinden kan het evt. ook met gemengd gehakt)
1 tsp sesamolie (om in te bakken)
1/4 tsp gemberpoeder
1/4 tsp knoflookpoeder
1 tbsp sriracha saus
60 ml. teriyaki saus
Jasmijnrijst voor 2 personen
koriander vers
Bereiding:
Snij de komkommer doormidden en haal met een lepel, het zachte gedeelte van, de binnenkant eruit. Snij de helften nog een keer door midden en snij plakjes.
Snij de winterwortel julienne. Doe de groente samen in een lage kom. Voeg de rijstazijn, suiker en het snufje zout toe. Goed omscheppen en een poosje laten staan. Dit blijft wel een paar dagen goed.
Kook nu de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit nu een wokpan met de sesamolie en bak hierin het gehakt met de gember en knoflook in een paar minuten bruin.
Voeg de sriracha saus en de teriyaki saus toe en bak dit een paar minuten mee tot het vlees gekarameliseerd is.
Doe de rijst in een kom of diep bord. Doe daar de groente bovenop en als laatste het vlees eroverheen. Garneer met de verse koriander.
Eet smakelijk.