Pompoen Halloumi schotel

Een simpel en vegetarisch recept dat snel klaar is. Zeker als je voorgesneden pompoenblokjes gebruikt.

Gerecht voor 4 personen.

Ingrediƫnten:

800 gr. Pompoenblokjes

2 uien

2 teentjes knoflook

250 gr. Halloumi

10 gr. Vandouvan kruiden

Sinaasappelsap (ongeveer 1/4 cup)

verse of gedroogde munt

(gezouten) cashewnoten noten

Griekse yoghurt

rijst

Bereiding:

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.

Verhit een pan met olie op hoog vuur. Bak de pompoemblokjes even snel aan en zet het vuur daarna zachter. Laat dit een minuut of 10 bakken terwijl je af en toe roert.

Snij ondertussen 2 uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.

Voeg de knoflook, de ui en de Vandouvan kruiden toe na ongeveer 10 minuten. Bak dit even goed mee.

Voeg nu de sinaasappelsap toe en roer goed door.

Zet het vuur uit en strooi de munt erover.

Bak de Halloumi in een grillpan even snel om en om bruin. Dit duurt een minuut of 2.

Giet de rijst af en schep op een bord. Pompoen erover en daarna de Halloumi,de cashewnoten en de Griekse yoghurt.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading