Ik ben zelf gek op Pokebowl. En niet alleen omdat het smakelijk is, maar ook gewoon omdat het lekker snel is. Vooral als je de groente al eerder snijdt.
Deze Pokebowl is niet met sushirijst, maar met gewone gekookte (warme) rijst. Nog sneller dus.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
Bang Bang saus:
1 1/2 cup mayonaise
1/3 cup sweet chili saus
2 tbsp honing
3 tbsp srirachasaus (Ik hou van lekker pittig)
Kip:
5 á 6 Kippendijfilets
1 tsp knoflookpoeder
1 tsp gerookte paprikapoeder
1/2 tsp zout
1/2 tsp peper
1 tbsp olie
Overige ingrediënten:
Warme rijst
Julienne gesneden wortel
Gesneden rode kool
Avocado in stukjes.
Komkommer in dunne halve plakjes
Taugé
Zwarte sesamzaadjes
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de Bang Bang saus door elkaar en zet apart. Het is wel handig om de sriracha per lepel toe te voegen en te proven hoe pittig je de saus wil hebben.
Snij nu evt. de groente en kook de rijst.
Doe de kruiden voor de kip in een schaal en roer hier de tbsp olie door. Snij de kip in kleine blokjes en roer dit om met de kruiden.
Verhit een anti aanbak pan op het vuur. Je hoeft geen olie meer toe te voegen. Braadt hier de kip in gaar. Dit duurt niet lang.
Doe een cup van de Bang Bang saus in een kom en meng hier de gare kip door. De rest van de saus is de saus voor over de Pokebowl.
Nu is het koken klaar en kan je de Pokebowl in de kommen doen en serveren. Of je zet gezellig alle bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen bowl klaar maken.
Eet smakelijk.