Piri Piri soep

Een lekkere pittige soep. Kippensoep en tomatensoep in één.

Gerecht voor 5 personen.

Ingrediënten:

3 rode pepers

8 tenen knoflook

3 laurierblaadjes

2 tsp grof zeezout

1 tsp gerookte paprikapoeder

1 tsp oregano

1 tbsp rode wijnazijn

olijfolie

2 kippenbouten

6 pomodori tomaten

1 winterwortel

2 uien

500 gr vast kokende aardappelen

Bereiding:

Doe de rode pepers, knoflook, laurierblaadjes (nerf eruit halen), zeezout, paprikapoeder, oregano en wijnazijn in een blender en maal fijn. Voeg olie toe tot het een smeuïge pasta/marinade wordt.

Doe de 2 kippenbouten in een schaal. Voeg 2/3 van de pasta toe en masseer de pasta in de kippenbouten. Dek af en laat dit een uurtje marineren. Zet de overige marinade opzij.

Snij de winterwortel in plakjes en de tomaten in stukjes.

Verwarm nu een pan voor. Doe een klein beetje olie in de pan en bak hier de overgebleven marinade in aan.

Voeg de kippenbouten, inclusief de marinade, toe en bak deze ook even aan. Haal de bouten uit de pan en zet opzij.

Doe de tomaten en de wortel in de pan en bak dit tot de tomaten goed sap afgeven en kapot breken.

Doe de bouten terug in de pan en voeg 1 liter water toe, of zoveel als nodig, tot de bouten goed onder water staan.

In de ecostoof voeg ik maar ongeveer een halve liter water toe.

Breng alles aan de kook en laat dit, op laag vuur, een uurtje lekker pruttelen.

Haal hierna de bouten uit de soep. Doe ze in een schaal en zet ze even opzij om een beetje af te koelen.

Haal de staafmixer door de soep en blender alle goed door elkaar. Zeef de soep en druk al het vocht goed door de zeef, hier zitten de lekkerste smaken in. Laat de soep even in deze pan/schaal staan.

Snij nu de uien in halve ringen en schil de aardappelen. Snij deze in kleine blokjes.

Smoor de uien in de soeppan. Voeg nu de soep weer toe. Voeg de aardappelblokjes ook toe en breng dit weer aan de kook.

Laat dit een kwartiertje pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.

Pluk ondertussen de kip van de bouten en pluk het uit elkaar in kleine stukjes. Voeg toe aan de soep en laat het even samen warm worden.

Serveren met brood.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading