Pasta Hawaii salade

Het is weer warm en dus wat mij betreft salade tijd. Met dit warme weer heb ik echt geen zin om lang te koken en voor deze salade hoef je alleen de pasta te koken. Sterker nog terwijl de pasta kookt, snijdt je gewoon de rest van de ingrediënten. Lekker snel en makkelijk dus.

Gerecht voor 3 personen als hoofdgerecht.

Ingrediënten:

300 gr. Penne pasta

3/4 Komkommer

5 à 6 ringen ananas (op sap)

200 gr. Fetakaas

Pakje achterham

4 tbsp mayonaise

3 tbsp crème fraiche

1 tbsp Zoete paprikapoeder

peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta als op de gebruiksaanwijzing. Ik gebruik glutenvrije pasta en kook deze iets langer door zodat hij wat zachter is.

Snij nu de komkommer in halve maantjes (zaadlijst eruit). De fetakaas in blokjes, de ham in stukjes en de ananas ook in stukjes.

Maak de dressing door de mayonaise, de crème fraiche en de paprikapoeder goed te mengen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Intussen is de pasta ook wel klaar. Haal deze van het vuur, laat uitlekken en spoel af onder de koude kraan zodat het kookproces stopt.

Meng de dressing eerst door de pasta zodat die goed bedekt is en voeg dan alle andere ingrediënten toe. Goed doorscheppen en klaar.

Serveer als hoofdgerecht of als bijgerecht.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading