Paprika pasta

Weer een eenpansgerecht. Zo makkelijk en weinig afwas.

Ingrediƫnten:

1 liter bouillon

300 gr. tagliatelle (een andere pasta soort kan uiteraard ook)

1 grote witte ui

4 teentjes knoflook

Pot geroosterde paprika (350 gr)

1 blik tomatenblokjes (400 gr)

Chilivlokken

120 gr roomkaas

Verse basilicumblaadjes ter garnering

Parmezaanse kaas ter garnering

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Haal de paprika uit de pot, laat goed uitlekken en snij de paprika in reepjes.

Doe een scheutje olijfolie in een pan en fruit de uitjes, samen met de knoflook even aan tot ze glazig zijn.

Voeg nu de paprika reepjes, de bouillon en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Draai wat zwarte peper boven de pan. Voeg als laatste de pasta toe en zorg dat deze onder water staat.

Laat dit alles, met de deksel op de pan, en het vuur zacht 10 Ć” 15 minuten staan pruttelen. Roer af en toe door en kijk/proef of de pasta al gaar is. Is de pasta nog niet gaar, maar het vocht weg, voeg dan nog wat water toe. Is de pasta bijna gaar en heb je nog veel vocht, zet het vuur dan hoger en haal de deksel van de pan.

Een beetje vocht mag er in de pan blijven. Is de pasta gaar, dan voeg je de roomkaas toe en laat je dit al roerend smelten. Je hebt nu een romige saus. Voeg nog wat chilivlokken toe als je van een beetje pit houdt.

Serveer met verse blaadjes basilicum en verse parmezaanse kaas erover geraspt.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading