Vanuit Spanje had ik een hoop saffraan meegenomen. Het was daar gewoon goedkoop vergeleken bij hier en ik wilde al heel lang een keer Paella proberen te maken.
En waar ik dacht dat dit ook heel lang moest koken viel dat achteraf eigenlijk best mee.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediƫnten:
Chorizo
2 kippendij filets
Ui
300 gr. Paella rijst
200 gr Erwtjes
1 rode peper
2 rode paprika
2 zakjes saffraan
1/2 tsp gerookte paprikapoeder
1 liter bouillon
Schelpdieren als garnalen, kokkels, mosselen, net wat je wil.
(Ik gebruikte diepvries omdat ik te laat was om verse schelpen en garnalen te bestellen bij de visboer).
1 citroen en verse peterselie als garnering
Bereiding:
Snij de ui fijn en de paprika in blokjes. Snij de chorizo in smalle plakjes en de kippendij in stukjes.
Zet de schelpdieren, indien bevroren, en de erwtjes uit de vriezer en laat ze enigzins ontdooien.
Kook het water voor de bouillon, voeg de saffraan toe en hou de bouillon warm op een laag pitje.
Bak de chorizo zonder olie in de pan. Ik gebruik een anti-aanbak hapjespan omdat ik geen Paellapan heb. Haal de gebakken chorizo uit de pan, laat de olie in de pan zitten, en zet de chorizo opzij.
Bak nu de kippendij in het chorizo vet. Je hoeft de kip alleen even bruin aan te bakken en zeker niet gaar te bakken. Die gaart vanzelf als je verder gaat.
Voeg nu de ui, de rode peper en de paprika toe en bak dit tot de ui glazig ziet en zacht is geworden.
Nu gaan we de rijst toevoegen, roer door en even lichtjes meebakken. Nu mogen de paprikapoeder en de tomatenblokjes ook in de pan. Weer even roeren.
Nu gaan we de bouillon toevoegen. Eerst 2 soeplepels en meer als de bouillon is opgenomen door de rijst. Dit koken van de rijst duurt ongeveer 20 minuten, maar proef of je rijst gaar is.
Voeg nu de chorizo, de erwtjes en de schelpdieren toe. Doe de deksel op de pan en verwarm dit nog even door.
Pers de helft van je citroen uit boven de pan en serveer de andere helft er in plakjes bij. Strooi er nog even wat verse peterselie over en je bent klaar. Direct serveren.
Eet smakelijk.