Een gerecht waarbij de voorbereiding heel belangrijk is. Het snijden en alles klaarzetten omdat de bereiding zelf supersnel is.
Je kan met de groente variëren in wat je zelf lekker vindt. Dus je hoeft je zeker niet te houden aan wat ik hier heb gebruikt. Kijk in je koelkast welke restjes je nog hebt en welke je vind passen in dit gerecht.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
4 teentjes knoflook
4 eieren
150 gr julienne wortels (of 1 grote winterpeen in kleine stukjes gesneden)
250 gr champignons
150 gr gesneden witte kool
4 stengels lente-ui
250 gr Pad Thai rijstnoedels
(Zonnebloem)olie
Voor de saus:
2 tsp tamarindapasta
2 tbs oestersaus
4 tbs sojasaus
2 tbs vissaus
2 tbs palmsuiker (gula dwaja)
Een grote eetlepel pindakaas
Garnering:
Geroosterde teriyaki pinda’s, fijngehakt (gewone kan ook, maar ik vind deze meer smaak hebben)
Gefrituurde uitjes
Extra lente ui
Verse koriander
Bereiding:
Zoals gezegd snij alles van tevoren en zet alles klaar voor gebruik.
Bereidt de pad Thai rijstnoedels zoals op de verpakking staat.
Snij alle groente klein en de champignons in vieren.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een bakje. Meng vooral de pindakaas goed door elkaar.
Kluts de eitjes los in een kom.
Verhit de olie in een wok. Pers de knoflook erboven uit en laat ze even bakken. Kijk uit dat dit niet verbrandt. Hou de olie in beweging.
Giet de eitjes erbij, roer ze los en bak ze bijna gaar. Giet de eitjes terug is de kom en zet opzij.
Doe nieuwe olie in de pan en bak alle groente op hoog vuur voor een minuut of 3 á 4. Schep de groente uit de pan en zet ook even opzij.
Doe de gekookte rijstnoedels in de pan en voeg de saus toe. Laat dit even goed wokken zodat de saus opgenomen wordt en gedeeltelijk verdampt.
Voeg de ei en groente toe en bak dit nog even zodat alles weer warm is en goed gemengd.
Verdeel over de borden en garneer met de gefrituurde uitjes, de pinda’s, lente-ui en koriander.
Serveer er een schijfje limoen bij voor mensen die het misschien te pittig vinden.
Eet smakelijk.