Nacho cheese ovenschotel (dineren met chips)

Lekker makkelijk gerecht. Snel klaar en heel aantrekkelijk voor kleine kinderen. Tenslotte heet het hier ook, “dineren met chips”.

Gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

Tacomix:

2 tsp paprikapoeder (zoet)

2 tsp komijnpoeder

1 tsp zout

1 tsp gemalen zwarte peper

3/4 tsp uienpoeder

1/2 tsp cayennepeper

1/2 tsp knoflookpoeder

1/2 tsp oregano

1/2 tsp gerookte paprikapoeder

1/4 tsp ongemalen chili vlokken

Overige ingrediënten:

1 zak Nacho cheese tortilla chips

300 gr. rundergehakt

1 punt paprika

1 ui

2 knoflookteentjes

3 plakjes Cheddar cheese

150 gr. geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C (hete lucht).

Mix alle kruiden voor de tacomix in een kommetje goed door elkaar.

Bak het gehakt gaar in een koekenpan. Voeg de groente en de taco kruiden toe. Bak even goed door.

Doe de nacho cheese tortilla’s onderin een ovenschaal. Bedek dit met (is stukken gesneden) plakjes cheddar cheese.

Verdeel het gehakt over de nacho cheese. Verdeel hierover de geraspte kaas.

Zet dit alles in de voorverwarmde oven. Haal dit na ongeveer 10 minuten eruit. Het is klaar als de kaas bovenop gesmolten is.

Erg lekker met guacamole, crème fraiche en een salade.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading