Mexicaanse aardappel schotel

Een Mexicaans eenpansgerecht. Maar nu eens niet met rijst, maar met aardappelen.

Gerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

500 gr. Aardappelpartjes

1 grote witte ui

1 paprika

2 tenen knoflook

1 blikje maïs

1 blik kidneybonen

200 gr. Chorizoworst

1 zakje taco kruiden

1 blik tomaten blokjes

geraspte TexMex kaas

zure room

Guacamole (optioneel)

Koriander voor garnering

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C.

Snij de uien grof en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in blokjes en de chorizo in halve plakjes.

Verwarm een oven bestendige pan (als je die niet hebt kun je alles later ook overdoen in een ovenschaal). Laat boter smelten en bak hierin de aardappelpartjes bruin. Haal ze daarna uit de pan en zet ze opzij.

Voeg evt. nu een beetje boter of olie toe. Bak hier de uien en de knoflook even snel aan. Bak daarna de paprika en de chorizo snel mee.

Voeg nu de maïs, bonen, tomaten blokjes, en de taco kruiden toe. Laat dit even een minuut of 5 pruttelen.

Doe nu de aardappelen weer in de pan en roer alles goed door. Strooi de kaas erover heen en zet alles in de oven (heb je geen oven bestendige pan dan doe je het over in een ovenschaal, voor je de kaas erover strooit).

Laat dit 10 minuten in de oven staan. Strooi en evt. nog wat verse koriander over.

Serveer met zure room.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading