Koreaanse spicey varkensvlees in een kom

Dit gerecht is voor 4 personen

Een zeer pittig gerecht. Dus wees gewaarschuwd. Hier in huis is niet iedereen even enthousiast over dit gerecht.

Mocht het echt te heet zijn kan je altijd wat limoensap erdoor heen roeren. Limoen koelt de hitte.

Ingrediënten:

Vlees:

500gr varkenshaas (met á la minute varkenslapjes is het ook heerlijk en een stuk goedkoper)

Marinade:

1/2 cup gochujang (een Koreaanse peperpasta te koop bij de Toko)

5 teentjes knoflook

1 tbsp geraspte gember

1 ui

1 peer

1 appel

1/2 cup sojasaus

1 tbsp sesamolie

1 tbsp suiker

4 stengels lente ui

1/2 tsp gemalen peper

Sriracha mayonaise:

 1-2 tbsp sriracha saus (ligt een beetje aan de pit die je wil)

1 cup mayonaise

Limoen

Snufje zout

Overig:

(Rijst) noedels

Rijst

teriyaki saus

Witte sesamzaadjes

Lente ui

Bereiding:

Doe de ui, de appel en de peer in een keukenmachine en maal dit zeer fijn. Je kan het ook raspen, maar dit gaat sneller.

Snij de lente-ui in dunne reepjes.

Doe deze en alle andere ingrediënten voor de marinade in een kom en roer dit goed door elkaar. Zet even aan de kant.

Snij de varkenshaas (of á la minute lapjes) in smalle reepjes en doe dit bij de marinade. Roer dit goed om. Dek de kom af en zet dit in de koelkast. Laat dit minimaal 6 uur, maar het liefst de hele nacht marineren.

Maak de srirachasaus door de mayonaise, de sriracha, het sap van een halve limoen en een snufje zout goed door elkaar te mengen. Zet apart.

Kook de rijst en de noedels zoals op de verpakking staat. Snij de lente-ui.

Bak het vlees met de marinade in een hete pan op halfhoog vuur tot het vlees zacht en gaar is. Dit gaat best snel.

Doe de rijst en de noedels in een kom. Leg hier het vlees bovenop. Hierover spuit je de sriracha- en teriyaki saus. Nog even aftoppen met de witte sesamzaadjes en de lente-ui.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading