Gerecht voor 4 personen
Een kapsalon is normaal met patat en shoarma, maar deze is net iets anders. Deze heeft patatjes van zoete aardappel en ipv shoarma, gekruide kippendijen.
Ingrediënten:
300 gr. kippendijfilet
2 á 3 zoete aardappelen
1 rode puntpaprika
2 teentjes knoflook
Klein zakje ijsbergsla
1/2 komkommer
Bakje (kleine) cherrytomaatjes
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Zout en peper
Knoflooksaus (deze kan je ook zelf maken, maar gekochte is lekker makkelijk en snel)
Voor de kruiden:
1/2 tsp zwarte peper
3 tbs oregano
0,5 tsp chilipoeder
3 tsp tijm
1/2 tsp kaneel
2 tsp komijn
1/2 tsp zout
Olijfolie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht).
Schil de zoete aardappel en snij deze in “patatten”. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de “patatjes “erop. Giet hier wat olijfolie over, niet te veel, alleen bedekken. Strooi zout en peper erover en hussel dit door elkaar.
Zorg dat de patatjes goed verdeeld liggen over de bakplaat en bak deze in ongeveer 2x 15 min. Draai ze halverwege om.
Snij ondertussen de ui en zoete paprika in stukjes. Snij de kip in stukjes. Meng de kruiden door elkaar en voeg hier een paar tbs olijfolie doorheen zodat het makkelijk mengt/marineert met de kip. Wrijf de kip in met de kruiden. Laat de kip even staan.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Voor de patatjes klaar zijn verwarm je een koekenpan op het vuur. Fruit de ui hierin. Voeg de paprika en de kip toe en bak dit goed aan. De kip mag zeker bruin worden. Pers de knoflook erboven ui en bak deze ook even mee.
Als de patatjes klaar zijn, draai je de oven terug naar 150°C (hete lucht).
Leg de zoete aardappel patatjes op de bodem van een ovenschaal en schep het kipmengsel hierop. Schik de Parmezaanse kaas over de kip en zet deze terug in de oven. Laat dit een minuut of 5 á 6, in de oven, staan totdat de kaas gesmolten is.
Maak de salade klaar door de cherrytomaatjes in kwarten te snijden, de komkommer in kleine stukjes, zaadlijsten verwijderen! Meng dit met de ijsbergsla uit het zakje.
Zodra de kaas gesmolten is haal je de kipsalon ut de oven. Serveer het met de salade er bovenop en de knoflooksaus eroverheen. En extra knoflooksaus ernaast voor de echte liefhebber.
Eet smakelijk.