Vroeger at ik dit altijd uit het bekende “wereld gerechten pakje van Knorr”. Wie kent ze niet. Maar het leuke is dat dit gerecht zonder pakje minstens net zo snel is. Alleen moet je even van te voren je vlees marineren.
Gerecht voor 3 á 4 personen
Ingrediënten:
4 kippen dijfilets
1 grote ui
4 tenen knoflook
Rode peper
Geraspte verse gember
2 puntpaprika’s
Lente-ui
1 tbs olijfolie
2 tbs yoghurt
1b tbs ketjap manis
2 tbs oestersaus
1 tbs soja saus
100 ml. Water
1 tbs Maizena
Cashewnoten
Rijst
Bereiding:
Een uur van tevoren
Maak van de olijfolie, yoghurt en de ketjap een marinadesaus. Snij de kippendij in blokjes en roer dit door de marinade. Laat dit minimaal een uur in de koelkast staan.
Het koken:
Snij de ui en de paprika grof. Snij de lente-ui ook een reepjes van 3 cm. Hou een klein beetje groen, of 1 stengel, achter voor decoratie.
Pers de knoflook en snij de rode peper klein. Rasp de verse gember, ongeveer 1,5 tbs.
Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
Verwarm een pan en laat de olie warm worden. Of gebruik het vet dat van de kippendij afkwam. Dit geeft een lekkere smaak en is nog goed tegen de voedselverspilling ook.
Bak de uien glazig. Voeg de knoflook en rode peper toe. Bak dit even mee en voeg dan de gember toe. Ook die bak je even mee.
Voeg nu de kip, inclusief de marinade, toe en bak dit even aan. Als de kip wat bruin wordt kan je de lente-ui en de paprika toevoegen. Laat dit even lekker staan op half vuur. Wel af en toe roeren.
Voeg nu de oestersaus en de sojasaus toe. Roer even door. Roer de Maizena door het water en voeg dit ook toe. Breng dit aan de kook en laat dit een paar minuutjes garen/indikken.
Haal van het vuur af en roer dan pas de cashewnoten erdoorheen. Of serveer ze er apart bij zodat ze niet zo zacht worden. Nu evt. de achter gehouden en in kleine ringetjes gesneden lente-ui erover als decoratie.
Serveer met rijst.
Eet smakelijk.