Dit gerecht is precies het gerecht wat mijn kinderen vaak meenamen na het werk bij het wok restaurant. Vandaar de naam “á la 22High”. Voor mij dus lekkere herinneringen aan dit gerecht.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
450 gr kip(pendij)filet
20 ml ketjap manis
1 ei
Zout
1/2 tsp zwarte peper poeder
1 tsp uienpoeder
1 tsp knoflookpoeder
Maizena
3 kleuren paprika
1 ui
4 knoflookteentjes
Saus:
80 gr sweet chilisaus
70 ml ketchup
20 ml ketjap manis
20 ml azijn
1 1/2 tsp uienpoeder
1 tsp knoflookpoeder
1/2 tsp gemberpoeder
1/2 tsp zwarte peperpoeder
Klein blik ananas op sap
1 tbs maizena
Je hebt een frituurpan nodig of een pan met olie om de kip in te bakken. Ik gebruik een pan met een laagje zonnebloemolie.
Bereiding:
Doe de ketjap (20 ml), het ei, snufje zout, zwarte peper, uienpoeder (1tsp) en knoflookpoeder (1 tsp) in een kom en meng deze goed met elkaar.
Snij de kip in stukken en voeg deze bij de marinade. Laat dit zeker een minuut of 15 staan.
Snij de paprika, ui en de knoflook in stukken. Knoflook uiteraard fijn of geraspt.
Meng alvast alle ingrediënten voor de saus behalve de maïzena en de ananas. Wel het sap uit het blik toevoegen. Zet de saus even opzij.
Zet de frituurpan vast aan of verwarm nu de olie rustig op het fornuis.
Verwarm een andere pan en bak hierin de groente aan. Laat dit een minuut of 7 staan bakken. Niet op hoog vuur laten staan.
Intussen heeft de kip lang genoeg gemarineerd, dus gaan we daar mee verder. Strooi maïzena bij de marinade. Schep het door en herhaal dit tot de kip goed bedekt is met een soort van papje.
Nu kan je de maïzena (tbs) bij de saus doen en roer dit door. Er mogen geen klontjes in blijven zitten. Voeg de saus toe aan de groente en verwarm dit lekker door. Wordt de saus te dik dan voeg je gewoon wat water toe.
Inmiddels is je olie vast warm geworden en gaan we de kip bakken. Doe de kip stukje voor stukje in de olie zodat ze niet aan elkaar gaan vastplakken. Doe dus ook niet te veel kip in de pan anders gebeurd hetzelfde. Laat de kip in een paar minuten mooi bruin bakken. Haal de kip er dan uit en laat even uitlekken op keukenpapier. Herhaal de stappen tot alle kip gebakken is.
Kijk nog even of de saus niet te dik is geworden. Voeg anders nog wat water toe. En roer de kip door de groente met saus. Even weer warm laten worden, niet te lang anders verliest de kip zijn crunch. Dus snel serveren.
Serveren met rijst.
Eet smakelijk.