Nu het weer warm weer is heb ik weinig zin om in de hete keuken te staan en dan is een pastasalade altijd een goed alternatief. Deze pastasalade maken wij eigenlijk al jaren voor onderweg. Hij is nl. goed van te voren klaar te maken.
Overigens is deze pastasalade heel makkelijk vegetarisch te maken door de gerookte kip te vervangen door fetakaas.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
300 gr. Penne pasta
1 gerookte kipfilet
1 klein blikje maïs
half bakje snoeptomaatjes
2 handjes rucola sla
2 tbsp pesto
citroensap
Bereiding:
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en spoel deze, na afgieten, even af.
Meng de pesto met een klein beetje citroensap en roer dit door de pasta.
Ondertussen snij je de tomaatjes in vieren, de kipfilet in blokjes. Laat je de mais uitlekken en doe je alles samen met de pasta en de sla in een kom. Goed mengen en klaar ben je. Evt. nog wat zout en peper toevoegen.
Serveer met stokbrood.
Eet smakelijk.