Dit gerecht past ook prima in een Indische rijsttafel (dutch table).
Ingrediƫnten:
300 gram basmatti rijst
8 kippendijenfilet (zonder bot)
1 grote witte ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper fijngesneden (met of zonder pitjes naar eigen smaak)
3 kruidnagels
1,5 tbs appelazijn
3 tbs ketjap manis
1,5 tbs donkere sojasaus
Ongeveer 300 ml water
Peper naar smaak (zout komt van de sojasaus)
Scheutje zonnebloemolie
Evt. sesamzaadjes ter decoratie
Bereiding:
Doe de ui en knoflook in een blender en pureer dit zeer fijn. Maak er een soort boemboe van.
Bak dit aan in een hete wok waar je een scheutje zonnebloemolie in het gedaan. Bak tot het heerlijk geurt. Voeg daarna de kip toe.
Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan 10 min. goed doorkoken.
Kook in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal na 10 min. de deksel van de pan en laat het op hoog vuur nog ongeveer 10-15 min. doorkoken tot de saus lekker is ingedikt. Vergeet niet om nu de kruidnagels weer uit je gerecht te halen. Het is even zoeken, maar zo’n kruidnagel wil je niet in je mond krijgen.
Serveer de kip met de rijst en zelf gemaakte Atjar Tjampoer.
Eet smakelijk!