Weer een makkelijk eenpansgerecht. Ideaal nu de gasprijzen zo hoog zijn. Er hoeft maar 1 pit te branden. Dit keer een Indiase versie.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
Voor de marinade:
4 á 5 kippendijfilets
8 tbs yoghurt (Griekse of volle yoghurt)
2 tsp gemalen koriander
1 tsp kurkuma
1 tsp komijnpoeder
2 tenen knoflook
Zout en peper
Overige ingrediënten:
300 gr rijst
1 liter kippenbouillon
2 grote uien
3 tenen knoflook
1 tsp gemberpoeder
1 tsp komijnpoeder
1 tsp kaneelpoeder
400 gr tomatenblokjes
Doperwten
Blanke rozijnen
Evt. verse koriander om te garneren
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snij de kippendijen en roer dit goed om. Zet even weg. Een half uur minimaal, maar langer mag altijd.
Snipper de uien, pers de knoflook.
Verwarm een pan met een klein beetje olie (of gebruik het vet van de kippendijfilet).
Bak de kippendijen hierin bruin. Zet de overgebleven marinade even opzij. Ze hoeven niet gaar te zijn want je verwarmt ze nog mee later. En haal ze uit de pan.
Doe evt. wat nieuwe olie in de pan en fruit hier de uitjes in glazig, met de knoflook. Voeg de kruiden allemaal toe en bak dit ook even heel snel mee.
Voeg de tomatenblokjes, de rijst, de kippenbouillon en de extra marinade (als dat nog over was) toe. Breng dit aan de kook.
Zet het vuur laag en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe door en let op het vocht. Zolang de rijst niet klaar is (blijven proeven) moet er vocht in de pan zitten.
Als de rijst bijna gaar is, voeg je de kip en de doperwten toe en verwarm dit samen nog even goed door.
Voeg van het vuur af de blanke rozijnen en de verse koriander toe.
Serveer evt. met nog wat extra naanbrood erbij.
Eet smakelijk.