Gebakken vis met Ravigotesaus

Mijn eigen versie van “Fish and chips”. Alhoewel ik er ook graag gewoon rijst bij eet i.p.v. patat.

Ingrediƫnten:

Ravigotesaus:

1 cup mayonaise

1 sjalot

Een paar kleine augurkjes

Bieslook

Peterselie

Dragon

Verse kruiden is uiteraard lekkerder, maar ik gebruik ook vaak gevriesdroogde.

Gebakken vis::

Kabeljauwfilet (of een ander soort, stevig, witvis)

2 eidooiers

200 gr. Bloem

1 tbs Cayennepeper

1 tsp zout

200 ml melk

Evt. koud water om extra te verdunnen.

Zonnebloemolie om in te bakken.

Bereiding:

Ravigotesaus:

Snij de sjalot, en de augurkjes heel klein.

Doe dit samen met de mayonaise en de kruiden in een schaal en roer goed door elkaar. Is de saus nog wat te dik, verdun dit dan met wat water van de augurkjes.

Gebakken vis:

Laat de kabeljauwfilet goed ontdooien.  Dip hem daarna met een theedoek goed droog. Hoe minder water eraan blijft hoe beter de vis eruit komt.

Snij de kabeljauw in brede stroken. Snij, indien ze heel breed zijn, de stroken nog een keer door. Zodat de visstukken te behappen zijn.

Maak nu het paneer mengsel door de eidooiers, de bloem, cayennepeper, zout en de melk goed te mengen met een garde.

Verwarm ondertussen de pan met olie op het vuur.

Dip de vis goed onder in het paneerbeslag. En als de olie goed heet is bak je de vis. De vis is klaar als hij mooi bruin is. Dit duurt echt wel een aantal minuten.

Bak de vis in delen en hou de reeds gebakken delen warm in een voorverwarmde oven.

Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer met patat en wat salade, en je hebt je eigen vis and chips.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading