Vrijdag is hier tegenwoordig visdag, dus het aantal visrecepten moet worden uitgebreid. En dat lukt met dit visrecept weer aardig.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
Vis:
2 grote, of 4 kleine, tilapia vissen
2 tsp garam masala kruiden
1 tsp Surinaamse kerrie kruiden
1 tbs zout
1/2 tbs peper
2 teentjes knoflook
1 tbs citroensap
olie
Gele rijst:
1 1/2 cup rijst
1 ui
3 tenen knoflook
1 1/2 tsp kurkuma
1 1/2 tsp zout
2 laurierblaadjes
heet water
Bereiding:
We beginnen met de rijst omdat deze nou eenmaal het langste moet koken. Maar we zetten wel vast de oven aan op 160°C (hetelucht).
Snipper de ui en hak de knoflook. Zet een gewone kookpan op het vuur en verwarm deze. Doe olie in de pan en bak de ui en de knoflook zachtjes tot de uien glazig en zacht zijn
Voeg nu het zout en de kruiden toe en bak deze vochtig mee. Voeg de rijst toe en roer alles goed door.
Voeg heet water toe tot de rijst een cm onder water staat. Breng weer even aan de kook, doe de deksel op de pan en zet dit op het laagst mogelijke vuur.
Laat dit 15 minuten koken. Zet hierna het vuur uit, maar laat de pan met gesloten deksel nog 10 minuten nagaren.
Terwijl de rijst kookt deppen we de tilapia goed droog en maken we vast de marinade.
Voor de marinade hakken we de knoflook en doen we dit samen met de kruiden, het zout en de peper in een bakje. Roer de citroensap erdoor en doe er nog een klein beetje olie door. Het moet niet te dun worden, anders glijdt de marinade van de vis af en het moet er wel op blijven liggen.
Doe de vis in een ovenschaal en giet hier de marinade over. Ik gaar de vis in 10 minuten in de oven, maar hou dit goed in de gaten. Elke vis en elke oven gaat anders.
Serveer met een frisse salade of groene groente zoals broccoli of boontjes. Ook lekker met naanbrood.
Eet smakelijk.