Foe Yong Hai

Foe Yong hai

Deze Fou Yong hai is net als vroeger bij de Chinees. En het leuke is je kan er alle kanten mee op. Je kan hem met veel groenten erin bakken, of met kip. Ik maakte hem gewoon simpel met wat ui en maakte hem onderdeel van een kleine rijsttafel.

Gerecht voor 4 personen, maar met extra eieren ook voor meer personen te maken.

Ingrediënten:

Kruidige olie:

100 ml zonnebloemolie

1 rode ui

3 teentjes knoflooklook

Saus:

3 tbsp kruidenolie (die je eerst gemaakt hebt)

200 ml passata

200 ml water

50 gr suiker

2 tbsp gembersiroop

2 tbsp maïzena (een een klein beetje water om een papje te maken)

1/2 tsp zout

1/2 tsp witte peper

Omelet:

8 eieren

1/2 witte ui

klein snufje zout

de rest van de kruidenolie

Bereiding:

Begin met het maken van de kruidenolie. Doe de olie met de grof gesneden rode ui en de gepelde teentjes knoflook in een koekenpan. Zet dit op medium vuur en laat het rustig warm worden. Op deze manier trekken de smaken in de olie. Je laat dit verwarmen tot de ui en de knoflook helemaal bruin zijn geworden. Dit duurt echt wel een minuut of 15, maar let er goed op dat je de olie niet laat verbranden.

Zodra de olie klaar is kan je verder met de saus, je hebt hier nl. de olie voor nodig. Doe de passata, de suiker, het water en de kruidenolie in een pannetje en verwarm dit rustig op half vuur.

Zet het vuur lager zodra alles kookt en de suiker is opgelost. Voeg de gembersiroop toe en maak een papje van de maïzena. Roer dit door de saus en laat dit nog even op medium vuur koken tot het indikt.

De saus en de olie kan je prima een dag van te voren maken. De omelet is het lekkerst om die last minute te doen.

Breek voor de omelet 8 eieren in een kom. Doe de in ringen gesneden halve ui erbij en roer dit goed door.

Zet een wok op het vuur en laat deze heet worden. Doe de overgebleven kruidenolie in de pan en als deze goed warm is Doe je de ei in de pan. Roer het af en toe een beetje door, maar let op dat je dit niet te vaak doet want het moet geen roerei worden.

Doe de omelet op een bord en schenk er de saus overheen. Heerlijk als bijgerecht bij een kleine rijsttafel.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading