Een gerecht wat goed voor te bereiden valt. Dus makkelijk als je eters krijgt. Dan is het gewoon een kwestie van alles op de plaat en het kan zo de oven in.
Gerecht voor 3 personen.
Ingrediënten:
2 kipfilet
3 kleuren paprika
2 rode uien
3 tbsp jalapěno pepers
4 tenen knoflook
1 zakje Fajita kruiden (ik gebruik Santa Maria)
4 tbsp zonnebloemolie
wraps
Erbij:
guacamole
zure room
extra jalapěno
tex mex geraspte kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
Snij de uien en de paprika in smalle reepjes. Hak 2 teentjes knoflook klein. Snij de jalepěno in stukjes.
Meng in een kom de helft van het zakje Fajita kruiden (14 gr.) met 2 tbsp olie en hussel hier de groente, knoflook en peper doorheen. Stort dit op een bakplaat, bekleedt met bakpapier, en zet dit even opzij.
Snij de kipfilet in 2 á 3 stukken, en hak de overige 2 teentjes knoflook klein. Meng de overige kruidenmix de knoflook met 2 tbsp olie. Marineer hier de kipfilet in.
Tot hier kan je het prima voorbereiden. Zet het dan afgedekt in de koelkast of op een koele plaats (kip uiteraard wel in de koelkast).
Leg de kipfilet op de groente op de bakplaat en zet dit in de voorverwarmde oven.
Na 15 minuten is het klaar. Haal uit de oven en haal (pull) de kip met 2 vorken uit elkaar.
Verwarm de wraps even snel op in de oven of de magnetron. En serveer op deplaat met guacamole, zure room en de kaas. Als je van pittig houdt serveer je er extra jalapěno pepers bij.
Eet smakelijk.