Dan Dan noedels

Dan Dan noodles

Dan Dan noedels is echt spicy comfortfood. Lekker snel klaar en dan lekker met stokjes eten uit een kom.

Dit gerecht is voor 6 personen. Omdat ik glutenvrij ben gebruik ik rijstnoedels maar eigenlijk hoort het met eier noedels.

Ingrediƫnten:

Spicy olie:

1/3 cup sesamolie

6 teentjes knoflook

1-2 tbs rode peper vlokken

Dan Dan noedels:

1/2 cup sojasaus

1/4 cup Hoisin saus

1 tbs honing

2 tbs rijstazijn

3 tbs pindakaas

2 tbs sesamolie

350 gr kippengehakt

600 ml kippenbouillon (gewoon van blokjes gemaakt)

200 gr baby spinazie

500 gr paddenstoelen (gemengd, net wat jij wil)

Zwarte peper

1 grote sjalot

4 stengels lente-ui

Bereiding:

Voor de spicy olie, verwarm een goede zware koekenpan. Laat hem niet door en door heet worden, anders verbrandt je olie gelijk.

Kneus de knoflook, of snij deze klein (niet persen). Doe de sesamolie in de warme pan. Voeg de gekneusde knoflook en de pepervlokken toe en laat dit 5 minuten op middelmatig vuur staan.  Roer af en toe door tot het de knoflook heerlijk gaat ruiken. Giet het over in een vuurvaste schaal of zoiets. Zet de pan opzij voor later.

Terwijl de olie kookt meng je alvast de sojasaus, hoisin saus, honing, rijstazijn, pindakaas en 1/3 cup water goed door elkaar.

Kook de noedels volgens de verpakking en spoel deze met warm water af.

Snij de paddenstoelen en de sjalot.

In de pan waarin je de noedels hebt gekookt doe je de bouillon en de helft van het sojasaus mengsel. Breng dit aan de kook en voeg de baby spinazie toe. Laat dit op heel laag vuur staan met de deksel op de pan. Het hoeft alleen maar warm te blijven.

Zet nu de eerder gebruikte koekenpan weer op het vuur en laat deze goed heet worden. Zet het vuur iets lager. Doe 2 tbs sesamolie in de pan en voeg direct het kippengehakt toe. Draai er wat zwarte peper over en bak het gehakt rul. Als het gehakt klaar is voeg dan de sjalot en de paddenstoelen toe. Kook dit voor ongeveer 2 Ć” 3 minuten.

Gooi de rest van het sojasaus mengsel er langzaam bij en roer goed door. Laat dit op hoog vuur even goed doorbakken zodat het gehakt wat crispy wordt en de saus is opgenomen.

Voeg een paar (2-4) tbs van de spicy olie toe en zet het vuur uit.

Schep de bouillon in kommen, verdeel de noedels erover heen en roer dit even door. Verdeel de gehakt erover en daarna de lente-ui.

Serveer de olie erbij zodat mensen hem nog spicy-er kunnen maken als ze dat willen.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading