Couscoussalade

Deze salade is heerlijk en ook makkelijk te veranderen met andere ingrediënten. Zo heb ik de abrikozen al regelmatig vervangen door perziken omdat er geen abrikozen in de winkel waren. Soms rooster ik het fruit, soms niet.

De gerookte kip is vervangbaar door zelf gebakken kip, maar ook is het heerlijk met gebakken spek. En je kan eenvoudig ingrediënten weglaten omdat je er geen zin in hebt of gewoon omdat je ze niet in huis hebt.

Gerecht voor 6 personen.

Ingrediënten:

 1 pak Marokkaanse couscous (gewone couscous kan ook, maar de Marokkaanse heeft meer smaak)

Water (zie verpakking couscous)

Zout

1 citroen

Peterselie

Peper en zout naar smaak

Scheutje olie

6 abrikozen

100 gr feta kaas

1/2 komkommer

1 gerookte kipfilet (of ander vlees, zie hierboven)

Handvol gepelde en geroosterde pistachenoten

Rucola sla

Bereiding:

Bereidt de couscous volgens de verpakking in zout water.

Pers de citroen uit. Zodra de couscous klaar is meng je de citroensap peterselie, scheutje olie, zout en peper door de couscous en laat je dit nog even staan.

Snijdt de feta, komkommer en gerookte kip in blokjes en doe dit in een bak.

Voeg de pistachenoten hieraan toe (evt. kleiner gehakt en/of geroosterd).

Snij de abrikozen in partje en rooster deze even snel, aan beide zijden, in een grillpan.

Leg de rucola sla op een mooi bord. Meng de couscous en de gesneden komkommer, etc. Schep dit op de rucola sla en plaats de abrikozenpartjes erboven op.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading