Een éénpansgerecht die je lekker snel op tafel hebt staan. Veel groentes erin dus ook nog gezond.
Gerecht voor 3 personen.
Ingrediënten:
750 gr. Zoete aardappelen
2 paprika
1 (groot) ui
2 teentjes knoflook
3 stelen lenteui
1 tbsp Italiaanse kruiden
1/2 tsp chili vlokken, dit kan je altijd aanpassen
1/4 blokje kippenbouillon
1 tbsp sriracha saus
200 ml kokend water
1 chorizo worst
Bereiding:
Schil de zoete aardappel en snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Snij de paprika en de ui grof. Hou ze wel apart van elkaar. Snij de chorizo in plakjes, of halve plakjes. Snij de lente ui in fijne reepjes.
Verhit een grote pan op het vuur. Doe wat olie in de pan en bak hier de zoete aardappel in aan tot hij een bruin kleurtje krijgt. Haal uit de pan en zet dit even opzij.
Bak de chorizo plakjes aan. Doe de paprika erbij en bak deze ook even mee tot hij zacht is. Haal uit de pan en zet ook dit even opzij.
Bak nu de ui even aan en pers de knoflook uit boven de pan. Als de ui een beetje doorzichtig wordt voeg dan de chilivlokken, Italiaanse kruiden en het kwart bouillonblokje toe. Roer door. Voeg het hete water en de sriracha saus toe en roer weer door. Zet het vuur nu zachter.
Nu mogen de paprika, chorizo, lente ui en zoete aardappelen er weer bij. Goed roeren en opnieuw verwarmen.
Eet smakelijk.