Dit broodje is best heel snel op tafel te zetten. Ligt pittig, maar de limoenmayonaise maakt een het goed te behappen en fris.
Recept voor 4 personen.
Ingrediƫnten:
6 kippendijfilets
2 Rode uien
3 teentjes knoflook
1 Rode peper
400 gr Thaise wo groenten
3 tbs ketjap man is
2 tbs ketchup
2 tbs SWEET chilisaus
1 tbs sambal badpak (Een andere kan ook)
1 tbs Mirin
1 tbs bruine suiker
2 tsp kerriepoeder
3 tsp paprikapoeder
Peper en zout
Sap van een halve limoen
olie om in te bakken
2 afbak ciabatta
Sla
Voor limoenmayonaise:
Mayonaise
1 limoen
Snufje zout
Bereiding:
Maak eerst de limoenmayonaise.
Doe de mayonaise in een schaaltje. Rasp de schil van de limoen hierboven. Knijp het sap erboven uit. Snufje zout erbij en goed roeren.
Zet even opzij.
Snipper de ui, snij de peper fijn en pers de knoflook uit.
Snij de kippendijen in kleine stukjes en bestrooi deze met peper en zout.
Bak de ciabatta af volgens gebruiksaanwijzing.
Verhit de pan met de olie en bak de kip rondom goudbruin aan.
Voeg de uien, peper, knoflook, sambal, kerriepoeder en paprikapoeder toe en bak dit heel kort even mee. Minuutje of 2.
Voeg daarna de ketjap, ketchup, SWEET chili, mirin en bruine suiker toe. Knijp de halve limoen boven de pan uit. Roer dit goed door en breng aan de kook. Zet het vuur klein en doe een deksel op de pan.
Laat dit 10 minuten pruttelen. Haal de deksel van de pan, zet het vuur hoger en laat de saus, in ongeveer 10 minuten, inkoken.
Voeg de wok groenten toe, roer door en laat dit nog 5 minuten op laag vuur doorwarmen.
Snij de ciabatta in stukken. Schep er een ruime hoeveelheid limoenmayonaise op. Beleg met sla en de kip. Je kan nu de bovenkant van de ciabatta erop doen. Hoeft niet, maar het eet zeker makkelijker.
Eet smakelijk.