Eindelijk weer eens een vegetarisch recept. En om toch in de herfstsfeer te blijven, wel een stoof recept.
Uiteraard is de biet bourguignon een twist op de beef bourguignon.
Gerecht voor 3 á 4 personen.
Ingrediënten:
200 gr bieten
200 gr winterpeen
200 gr champignons
1 witte ui
3 teentjes knoflook
1 tbsp tomatenpuree
250 ml groentebouillon
125 ml rode wijn
1 tbsp gedroogde tijm
3 blaadjes laurier
scheutje balsamico azijn
1 tbsp appelstroop
2 tbsp maizena
Bereiding:
Schrap de bieten grondig en schil ze hierna. Snij ze in grove stukken. Schrap de winterwortel, snij deze in kwarten en dan in schijfjes.
Snipper de ui en hak de knoflook. Verhit een pan op hoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en bak hier de ui en knoflook even snel in aan.
Voeg de bieten en de wortel toe en roer dit goed om. Zet het vuur nu laag. Voeg ook de tijm en de laurier toe en roer dit nog een keer om.
Voeg nu de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg daarna de wijn en de bouillon toe. Breng dit aan de kook. Zet daarna het vuur heel laag en laat dit, met de deksel op de pan, zeker een uur zachtjes stoven. Ook hier geldt dat het best wat langer mag.
Proef nu even de Biet bourguignon en voeg evt. wat zout en/of peper toe.
Snij de champignons in kwarten en voeg deze toe, samen met de appelstroop, balsamico azijn en de, met een klein beetje water, aangelengde maïzena toe. Breng weer even aan de kook en laat het daarna nog een half uur, op zacht vuur, sudderen.
Nu heb je tijd om je aardappelpuree te maken.
Haal de laurierblaadjes eruit en serveer met de aardappelpuree.
Eet smakelijk.