Een heerlijke, geurende, zachte Indiase curry stoof met aardappel. Zo zacht dat het vlees bijna uit elkaar valt.
Gerecht: 6 personen.
Ingrediënten:
Curry paste:
1 rode ui, of 2 kleine
3 rode pepers
3 teentjes knoflook
2 stengels sereh
stuk gember
2 tsp korianderpoeder
2 tsp komijnpoeder
1/2 tsp witte peper
1/2 tsp kaneelpoeder
1 tsp garnalenpasta
3 tsp vissaus
1 tsp bruine suiker
1/2 tsp zout
Overige ingrediënten:
1 kilo runder stoofvlees
Beetje zonnebloemolie om in te bakken
2 tbsp maïzena
400 ml (warme) runderbouillon
1 blik (vol vet) kokosmelk
500 gr. kriel aardappeltjes
rijst
1 limoen
Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor de curry paste in een blender en pureer deze zo fijn mogelijk. Gebruik van de sereh stengels alleen het zachtere, midden, gedeelte en niet de harde buitenste blaadjes.
Snij het vlees in gelijkmatige stukken van ongeveer 3 bij 3 cm.
Strooi de maïzena over het vlees en mix goed zodat de maizena verdeeld is over al het vlees.
Verhit een braadpan op hoog vuur zodat deze goed heet is. Voeg een beetje zonnebloemolie toe en bak het vlees aan. Doe de pan niet te vol, bak het anders in delen en leg het vlees tussendoor even op een bord. Haal ook het laatste vlees uit de pan.
Voeg evt. wat extra olie toe en bak even snel de curry paste zodat hij lekker gaat geuren.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de warme/hete bouillon toe. Voeg ook de kokosmelk toe. Roer goed door en schraap de stukjes van de bodem los en roer nogmaals door.
Verhit alles tot het kookt en laat het nu 2 uur sudderen, op laag vuur, met de deksel op de pan. Dit sudderen kan uiteraard ook in de oven.
Haal na 2 uur de deksel van de pan en laat het nog een uurtje sudderen zodat het vocht kan verdampen. Let wel op dat er wel genoeg vocht in blijft zitten.
Voeg nu de krieltjes toe en breng alles weer aan de kook. Kook de krieltjes voor 25 minuten mee. Dit is ook het moment dat je de rijst gaat koken.
Zet na 25 minuten het vuur uit en pers de limoen erboven uit. Goed roeren.
Eet smakelijk.