Dit gerecht is voor 2 personen.
Ingrediƫnten:
250 gr. Tofu
1 eigeel (eiwit is niet nodig)
3/4 cup koud water
1 cup bloem
Zonnebloem- of andere vegetarische olie om in te frituren
2 stengels lente-ui
Saus:
1/4 cup mayonaise
1/4 cup sriracha saus
1 tbs rijstazijn
2 tbs suiker
Bereiding:
Laat de tofu goed uitlekken in een theedoek en met een zwaar gewicht op de tofu.
Meng alle ingrediƫnten voor de saus in een kom en zet opzij.
Snij de tofu in kleine blokjes.
Snij de lente-ui in reepjes, zet even opzij.
Verhit een pan met een laagje olie op hoog vuur.
Doe het eigeel in een ruime kom. Giet langzaam en al roerend (met een garde) het koude water bij het eigeel. Voeg de bloem toe en roer dit snel door. Er zitten dan nog klontjes in het mengsel, maar dit is niet erg.
Haal elke stukje tofu door het beslag en bak dit in het laagje olie. Frituur voor een paar minuten en draai dan de blokjes om. Ze zouden nu mooi licht bruin moeten zijn. Laat de tofu uitlekken op keukenpapier en doe een nieuwe lading in de pan.
Doe de pan niet te vol in 1x. De olie koelt dan te snel af en het frituren duurt langer. En, belangrijker nog, de tofu wordt uiteindelijk vetter.
Als alle tofu gebakken is, doe deze dan in een schaal en giet er de saus bij. Niet alle saus, maar genoeg om de tofu te bedekken.
Serveer met rijst en groente (komkommer en mango past er prima bij) en de rest van de saus.
Eet smakelijk.