Deze “tompouce met een twist” zijn net even anders dan de gewone tompouce. Ze zijn hierdoor wel lekker simpel en met elk fruit te maken wat je wil.
Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg (nog bevroren)
125 gr mascarpone
250 ml slagroom
6 tsp suiker (dit hangt af van hoe zoet je fruit is en hoe zoet je het wil hebben)
Fruit (voor deze tompouce heb ik bramen gebruikt)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C (hete lucht)
Snij de plakjes bladerdeeg voor ze ontdooid zijn al in 4 gelijke stukken. Dit kan je op goed geluk doen, maar je kan het ook even uitmeten met een liniaal.
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bedekte ovenplaat terwijl ze nog steeds bevroren zijn. Laat ze 10 min. ontdooien.
Als de plakjes ontdooit zijn prik je ze in met een vork. Leg er nog een stuk bakpapier op en leg daar nog een bakplaat op. Bak ze zo in de oven voor 10 min. Verwijder de bovenste bakplaat en het bovenste bakpapier en bak ze nog 5 min in de oven af.
Laat dit goed afkoelen op een rooster.
Doe de mascarpone en de slagroom samen met de suiker in een mengkom en mix dit op lage snelheid tot het net iets meer dan lobbig is. Let op, het gaat heel snel en voor je het weet heb je alles te ver doorgeklopt. Zet dit opzij.
Pureer nu wat van het fruit en verwijder eventuele pitjes door het te zeven. Zorg dat je een paar mooie stukjes achterhoudt voor de garnering.
Spatel de fruitpulp, voorzichtig, door de mascarpone. Proef of er genoeg fruitsmaak is.
Doe de mascarpone in een spuitzak en zet opzij.
Om de tompouce samen te stellen leg je de helft van de plakjes bladerdeeg op een plank. Spuit hier mooie hoge toeven van de mascarpone op (ik spoot er 4 per plakje. Stop eventueel een stukje fruit in het midden.
Spuit een beetje mascarpone op de andere helft van de plakjes bladerdeeg en smeer dit glad uit zodat de hele bovenkant bedekt is.
Leg deze plakjes op de andere plakjes als een echt tompouce.
Spuit er nog een mooie toef bovenop en top dit af met de achtergehouden stukken fruit.
Eet smakelijk