Heerlijk en snel te maken.
Het leuke van Rocky Road is dat je er eigenlijk in kan doen wat je wil. Maar ook de chocola kan gebruiken die je wil. Ik heb ook Rocky Road gemaakt van witte chocola met pistachenootjes, marshmallows en (gedroogde) frambozen of cranberry’s. Ook heerlijk, maar totaal anders.
En zo zijn er veel meer variaties te bedenken.
Ingrediƫnten:
200 gram melkchocola
300 gram pure chocola
1 cup mini marshmallows
1 bakje bigarreau
3/4 cup noten (kies zelf welke je lekker vind)
Evt. wat extra van de laatste 3 om te decoreren.
Bereiding:
Smelt de chocolade “au bain-marie” of hoe je het zelf het makkelijkst vindt.
Mix de marshmallows, noten en bigarreau in een kom door elkaar.
Doe dit bij de gesmolten chocolade en roer dit goed door. Evt. gooi je er nu de klein gehakte extra’s overheen. Druk dit lichtjes aan zodat het wel in de chocola vast komt te zitten.
Doe dit in een bak die je eerder al hebt bekleed met bakpapier (dit stort makkelijker). In de koelkast en goed hard laten worden. Duurt echt wel een paar uur.
Na het hard worden haal je het uit de bak en snij je het in de gewenste blokjes.
Eet smakelijk.